Niks, niks en nog eens niks

Blijf op de hoogte en volg

23 Oktober 2006 | Australië, Darwin

We hebben het overleefd. We zijn in Darwin aangekomen. Vier dagen in de auto lijkt misschien niet zo heel erg veel. 3000 kilometer misschien ook wel niet voor veel mensen die naar Italie of Spanje op vakantie gaan met de auto. Maar wij kunnen jullie vertellen, 3000 kilometer en vier dagen in een bloedhete auto, is heeeeel veel.

Niet dat we ons niet geamuseerd hebben, of niks meegemaakt hebben hoor.
- zo was er na 350 kilometer iets wat je een bocht zou kunnen noemen (voor de de Rooijtjes: De vraag "Hoeveel bochtjes nog?" heeft hier dus een hele andere betekenis en is voor een reis door Australie zelfs te beantwoorden! Hihi!)
- na 600 km kwam rem-actie nummer 1 om twee kangaroos niet te storen bij hun oversteek (waarom ze dan ook niet gewoon het zebrapad gebruiken?)
- na 1000 km moesten we uitwijken voor 2 enorme roofvogels die hun prooi koste wat het kost bleven bewaken.
- na 1400 kilometer voor het eerst sinds 350 kilometer weer een dorpje. Nou ja, een tankstation waar je ook een biertje kunt bestelen en waar je kunt slapen.
- na 1600 km een kruising (hoofd koel gehouden, het was even lastig maar uiteindelijk toch maar rechtdoor gegaan)
- na 2600 km worden we lastig gevallen door een of andere gek. Fijn dat hulp dan slechts 2 uur rijden van je verwijdert is...
- na 2750 km staat er ineens een koe op de weg. Dank je wel Zoe voor je snelle reactie- vermogen, ik vrees dat het verhaal anders minder prettig was afgelopen.

Het is werkelijk ongelooflijk hoeveel niks er kan zijn. Van Cairns naar Darwin is het een lange rechte weg, waarbij je na ongeveer 2000 km een keertje rechtsaf moet, om vervolgens weer alsmaar rechtdoor te rijden. Had ik al vermeld dat de weg recht was?
En oja, het is er heet. De topper tot nu toe is 50 graden. En dan zijn we blij als het 's avonds afkoelt en slechts 34 graden is...
Ik snap werkelijk niet hoe mensen hier uberhaupt kunnen leven. Het is zo ontzettend droog hier. Het regenseizoen moet nog beginnen, en we hebben begrepen dat het in de afgelopen honderd jaar ook nog nooit zo droog is geweest, maar toch. En verder is er werkelijk niks te doen hier. In de zee mag je niet zwemmen vanwege de zoutwater krokodillen en de stingers. In de beekjes en meertjes niet omdat daar fresh-water krokodillen zitten. En enige andere vorm van activiteit wil je niet doen. Dus wat doen de mensen hier: dronken worden. Vooral de Aboriginals. Misschien moeten wij dat ook maar gaan doen dan.
Nu voor ons nog een paar dagen Kakadu National Park, voordat we weer ruim 1500 kilometer door het niks mogen rijden voordat we bij de volgende attractie aankomen.

• 23 Oktober 2006 - 05:40

León Thannhauser:

Nou dames 3000 km vinden wij niet niks....Enne wat waren de problemen met die gek ??? Was het de vrachtauto uit de film convoy ???
    Groet uit Cuijk.
    Waar je binnen 3 km 3 bochten hebt!

• 23 Oktober 2006 - 07:46

Remie:

Lieve meiden, niks is niet niks! Weet je nog Lisette, niets is alles wat buiten je bewustzijnsvermogen valt. Neem dus nog eens goed waar.Met je common sense, want daarmee kun je in contact komen met het kosmisch veld. Je weet wel, de harde schijf van het universum waar alle informatie over gedachten ligt opgeslagen. ;-)
    Have fun and keep enjoying yourselves.
    Liefs, Remie

• 23 Oktober 2006 - 09:06

Marjolein:

Zo zie je maar weer,hoeveel niks kan zijn,liefs en take care

• 23 Oktober 2006 - 10:19

Reneeee:

nou dames, gelukkig hebben jullie het allemaal overleefd!! ook niks kan leuk zijn! al heb ik niet het idee dat jullie het de afgelopen dagen erg leuk hebben gehad! mar toch blijven het avonturen die je in nederland niet mee zal maken! hier is het koud en nat dus je mist nix hoor!
    kus

• 23 Oktober 2006 - 10:26

Asunta:

pff wat een reis, geniet dan maar extra van het kakadu national park!!! Wel grappig dat wij onze reactie eerder plaatsen dan jullie verhaal :)
    Liefs Asunta

• 23 Oktober 2006 - 16:08

Willemijn:

Lieve Lisette,
    jemig wat een gevaar daar aan de andere kant van de wereld. Gelukkig doen jullie voorzichtig! Lees dat jullie in ieder geval t samen super leuk hebben. Geniet ervan dames!
    dikke kus willemijn

• 23 Oktober 2006 - 16:51

Jeroen:

Ik heb ook even meegeleefd door de route vanuit Google Earth af te leggen, en ik moet je zeggen, dat is best een eind scrollen!

Knap werk die afstand, en ik vind het helemaal knap dat jullie niet in slaap gevallen zijn onderweg (hoop ik), want met die hitte is dat natuurlijk ook nog een groot gevaar.

Maar goed, jullie hebben straks zoveel rij-ervaring dat ik zelf bij jullie in de auto durf te stappen ;)

HF!

• 23 Oktober 2006 - 17:38

Bep:

Wat fantastisch dat jullie dit allemaal zien en beleven.Rijden jullie allebei en vinden jullie altijd een camping als er zoveel niks is?Zijn er op de camping geen zwembaden?Wat is trouwens de volgende attractie 1500 km verderop en in welke richting? 3000 km in vier dagen hebben wij ook nog nooit gereden, wel in vier weken en ik vind het heel knap dat je bij zulke lange rechte wegen niet in slaap valt.Nog heel veel rijplezier en bedankt voor je ansichtkaart Ik ben best wel een beeije jaloers op al het moois dat jullie zien en beleven.Liefs Mama.

• 24 Oktober 2006 - 07:24

Lil:

hej chicks
    even een snelle reactie van mij....ben aant werk en moet eigenlijk weer gaan rennen nu:)vrijdag heb ik als het goed is weer internet dus dan kan ik weer mailen mailen mailen!!! haha veel plezier verder met de ritjes niks en naar niks vanaf niks...zelfs daar ben ik jaloers op hoor! Hier ist ook niks, regen, vervelende kindertjes en regen:):):)
    Love u en tot snellos weer xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 24 Oktober 2006 - 11:26

Ted Geerts:

je moet wel erg veel hitte kunnen verstouwen, hopelijk wordt het gecompenseerd door fantastische natuur of cultuur, zand en/of drank

• 25 Oktober 2006 - 14:26

Heleen:

RESPECT GIRLS ;p

Herfst is hier ondertussen begonnen... Natte, koude dagen, willen jullie er een lenen???

Kus, Heleen

• 26 Oktober 2006 - 14:25

Kim:

Haha, dat soort afstanden zijn bedoeld om Australische liedjes uit je hoofd te leren met bijpassende "dansjes". "Give me a home (gebaar: dak) amongst te gumtrees, with lots of plumtrees (pruimen plukken), a sheep or two (gekrulde horens) and a kangaroo (hoppen met voorpootjes omhoog)...eh nou ja. You get the point. Ik denk dat de gek één van de drags uit "priscilla, queen of the desert" was, trouwens.

Liefs!

• 27 Oktober 2006 - 10:50

Femke:

thnx voor jullie berichten! Leuk steeds wat van jullie avonturen te lezen, jullie kunnen ook leuk schrijven, super.
    genietse!