Nog meer duiken!
25 December 2006 | Nieuw Zeeland, Tutukaka
Ik heb drie duiken gemaakt met een prive-instructeur (ik zie het maar als een luxe dat ik 1 op 1 les kreeg en niet als een teken dat ze mijn duikkwaliteiten zo laag inschatten). Alledrie voor mijn advanced duikbrevet. Dus nu heb ik mijn tweede brevet! Joehoe! Niet dat je 2e brevet heel veel voorsteld. Tijdens een duik moest ik allemaal foto's maken, tijdens mijn tweede duik moest ik op zoek naar allerlei objecten en vissen. De enige echt nuttige was de navigatie duik. Dan moet je onderwater met je kompas rondzwemmen en vierkantjes zwemmen en dat soort grapjes. Op zich best goed te doen als je weet hoe een kompas werkt en als je weet wat een vierkant is. Dus ik heel entousiast en geconcentreerd de instructies van mijn instructeur opvolgend, begon ik aan mijn vierkant. Een keurig vierkant, totdat ik mijn blik op een gegeven moment van mijn kompas haalde en voor me keek en bijna oog en oog stond met een eeeeeenorme rog. En met eeeeeeenorm bedoel ik twee meter bij twee meter...
Hihi, toen had ik het wel een beetje benauwd. En nadat ik mezelf op veilige afstand had gebracht van de rog, was het hele idee van het vierkant ook weg (meer kip-zonder-kop patroon geloof ik) . En toen ik mijn instructeur vervolgens ook niet gelijk terug kon vinden (die was geloof ik veel te gefascineerd door de rog) kreeg ik het helemaal benauwd, hihi.
Hoewel ik nu achteraf blij ben dat mijn instructeur een aantal mooie foto's heeft gemaakt van die eeenorme rog voor mijn neus, zodat jullie mee kunnen genieten! Niet alle foto's zijn overigens van deze duik. Ik heb eindelijk ook de foto's van het duiken in Australie (het verhaal van Meneer Schildpad, does it ring a bell?), die ik graag met jullie wil delen!